Kwaliteitscontrole

Kwaliteitscontrole

De fabrieken die IFS-SGT vertegenwoordigt staan voor een kwalitatief goed product. Zij behoren zonder uitzondering tot de beste fabrieken. Omdat deze fabrieken overtuigt zijn dat ze die kwaliteit leveren zijn ze alle, op verzoek van IFS-SGT, volgens de CE-normen gecertificeerd door TüV Rheinland. Binnen TüV Rheinland worden de vragen van IFS-SGT door kantoor Arnhem behandeld, ook in de fabrieken van onze leveranciers buiten Nederland. Daarnaast maken wij voor de controle op aluminium producten ook gebruik van de diensten van SGS.

IFS-SGT kan haar producten dankzij deze werkwijze afleveren met een DoP verklaring onder de CE normen.

De certificaten van de fabrieken worden in voorkomende gevallen overhandigd. Wanneer onze klanten specifieke wensen of eisen hebben ten aanzien van aanvullende controles of certificeringen handelen wij daarnaar. 

Zo is IFS-SGT na gehouden audits toegelaten als leverancier door MTR Londen, RWS, Prorail en Seconed. 

Naast deze kwaliteitscontrole heeft IFS-SGT haar eigen werknemers in China ten behoeve van de controle van de producten die onze klanten voor hun projecten inkopen. Zo verzorgt IFS-SGT de QC op de te leveren producten. Bij grote projecten volgen tussentijdse rapportages. Elke verzending krijgt een QC rapport mee en de vaste forwarder verzorgt al onze logistiek. Desgewenst kan de klant QC door derden laten verzorgen, IFS-SGT zal dat faciliteren.

Onderzoek en specifieke controles

Regelmatig vragen onze klanten om specifieke tests voor hun projecten te doen. Hierbij valt te denken aan de steenslagtest op glas voor geluidsschermen, de heat soak test op gehard glas om nikkelsulfiet insluitingen te voorkomen, tests ten behoeve van inbraakwerendheid, slagvastheid, kogelwerendheid etc. Een mooi voorbeeld van een minder vaak voorkomende test is de zandzakslingerproef. (filmpje 1 &2) Deze is gedaan op het project Depot Boijmans van Beuningen. Het dak van het Depot zal geopend zijn voor bezoekers. De test is uitgevoerd op het deel van de gevelconstructie dat boven het dakvlak uitsteekt. De resultaten van de test hebben aangetoond dat de gehele constructie voldoende sterk is tegen doorvallen.

In overleg met onze klant kunnen diverse tests uitgevoerd worden. Die tests die contractueel vastgelegd zijn, kunnen door ons verzorgd worden. Daarbij zal TuV Rheinland als certificerende instantie optreden, maar werken wij ook samen met andere certificerende partijen zoals bijvoorbeeld SGS.

Daarnaast kunnen wij ook bij onderzoeken assisteren. Wanneer er een specifieke vraag om onderzoek is, kunnen wij glas in diverse uitvoeringen leveren en zijn wij in staat om een proefopstelling te bouwen voor de uitvoering.